Sobota 2. ledna

Četli v Knize Božího zákona, vykládali a objasňovali smysl, aby tomu, co se čte, bylo rozumět.
Neh 8,8 (B21)


Pavel pak zůstal celé dva roky ve vlastním pronájmu a přijímal všechny, kdo za ním přicházeli. Kázal o Božím království a učil o Pánu Ježíši Kristu se vší smělostí a bez překážek.
Sk 28,30–31 (B21)


Ezdráš patřil k babylónským židům, kteří se navrátili zpět do své vlasti – do Svaté země. Shledal tam však, že společenství lidu víry se nachází po stránce náboženské i morální ve velice neutěšeném stavu. Zahájil proto v Jeruzalémě reformu tím, že začal předčítat Boží zákon o svátečních dnech, slavnostech i ve všední dny. Vyučováni byli všichni. Boží lid pravidelně naslouchal čtení a výkladu a byl tak vzděláván, povzbuzen a potěšen. Podobně i apoštol Pavel vytrvale zvěstoval a učil o Kristu. Čtení z Písma svatého je zdrojem obnovy a potěšení v každé době. Božímu slovu z Písma můžeme naslouchat ve veřejných shromážděních i v soukromí, v rodině i osobním soustředění. Využívejme to v hojné míře.
Bože, díky za Písmo, za řád nového života v Kristu a za světlo pro naši společnou i osobní cestu víry. Dávej nám v hojnosti svého Ducha svatého, ať tvé slovo můžeme více poznávat a rozumět mu srdcem.

Joz 24,1–2a.13–18.25–26 * L 3,1–6

Čtení na 2. ledna v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.