Čtení na 2. ledna 2011

Všechny pronárody se budou chvět strachem a rozčilením pro všechno to dobro a pro všechen pokoj, který svému lidu zjednám.
Jr 33,9


Když jsme tedy ospravedlněni z víry, máme pokoj s Bohem skrze našeho Pána Ježíše Krista.
Ř 5,1


Zkusme si představit, jak by lidé reagovali, kdyby zítra ve všech světových denících byla na první stránce zpráva: "Jeruzualém bude místem, které bude přeplněno radostí, slávou, požehnáním a pokojem." Je pravděpodobné, že by zprávě většina čtenářů nevěřila. Jeremjášovo proroctví a každé slovo poslané od Boha, je slovem, které dává Bůh prorokům a jenž nám odkrývá Boží skutky v daleké či blízké budoucnosti. Přitom se z lidského pohledu jeví proroctví jako nepředstavitelné a neuskutečnitelné. Z Boží strany se však vždy splnilo a splní. Jiný prorok, Izajáš, prorokoval: "On však byl proboden naším proviněním." Dnes ve dvacátém prvním století víme, že se proroctví o trpícím Kristu naplnilo a my nacházíme v Kristu pokoj s Bohem. Proto můžeme s prorokem vyznat (i když je to teď téměř nepředstavitelné): "Národy země jistě spatří v Jeruzlémě pokoj a budou se naplno radovat, oslavovat a chválit Boha.

L 2,41-52 * 1J 5,11-13 * Ž 33

Čtení na 2. ledna v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.