Pondělí 2. ledna

Ty jsi spravedlivý ve všem, co na nás přišlo, neboť jsi jednal věrně, kdežto my jsme si počínali svévolně.
Neh 9,33


Ale ukázala se dobrota a láska našeho Spasitele Boha: On nás zachránil ne pro spravedlivé skutky, které my jsme konali, nýbrž ze svého slitování.
Tt 3,4-5


Nehemjáš je o mnoho generací mladší než David a Šalomoun, o kterých jsme četli včera. Král David varoval syna: Neopouštěj Hospodina. Tolik si přál, aby on a pak i synové jeho synů nezapomínali na to nejdůležitější. A Hospodin neodvrhl, i když člověk opustil. Bůh dal svobodu, dopustil, co se stalo, ale nezapomněl, zůstal věrný. My jsme ještě o mnoho generací dál. Věříme ve stejného Boha jako oni, ale také podobně jako oni bloudíme, uhýbáme z cesty, zapomínáme, řídíme se podle své vůle. Umíme, chceme vidět Pána Boha za událostmi svého života? Nepatří pro nás Pán Bůh jen do kostela? Nenechali jsme dět(in)skou víru z nedělní školy vyšumět, aniž bychom prosili o víru dospělou?
Pane Bože, ty nás znáš. Asi je ti z nás smutno, když se všechno snažíme zařídit sami, bez tebe. Prosíme, promluv k nám, dej se nám poznat jako dnešní Bůh.

Joz 24,1-2a.13-18.25-26 * L 3,1-6

Čtení na 2. ledna v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.