Úterý 27. prosince

Jako jsem nad nimi bděl, abych rozvracel a podvracel, bořil a ničil a škodil, tak budu nad nimi bdít, abych budoval a sázel, je výrok Hospodinův.
Jr 31,28


Buďte tedy trpěliví, bratří, až do příchodu Páně. Pohleďte, jak rolník čeká trpělivě na drahocennou úrodu země, dokud se nedočká podzimního i jarního deště.
Jk 5,7


Dnešní biblický text z Jakubova listu hovoří o trpělivosti. Lépe řečeno, vybízí nás k trpělivosti. Vybízet k této vlastnosti je snadné, ale naplňovat ji už mnohem těžší. Být na krátkou dobu trpěliví dokážeme snad občas všichni, ale zůstat trpěliví, tomu se musíme učit. Na chvilku to zvládneme, ale dlouhodobě v tom často pokulháváme. Proto i dnes slyšíme, že Bůh nás zná a ví, kdy potřebujeme to či ono. Všechno má svůj čas. Některé věci prostě uspěchat nelze. Co má za něco stát, vždy potřebuje svůj čas. A tak buďme trpěliví. Bůh plánuje na mnoho let, a ne tak jako my jen na krátký čas.
Nebeský Otče, prosím tě o trpělivost, které se mi tak často nedostává. Uč mne své trpělivosti.

J 21,20–24 * Mt 3,1–12

Čtení na 27. prosince v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.