Úterý 31. prosince

Buď dalek každého podvodu.
Ex 23,7


Konečně, bratří, přemýšlejte o všem, co je pravdivé, čestné, spravedlivé, čisté, cokoli je hodné lásky, co má dobrou pověst, co se považuje za ctnost a co sklízí pochvalu.
Fp 4,8


Boží varování přichází ve zcela jasné podobě. Stejně jako v minulosti, i dnes se snažíme prosadit svou vůli, udělat něco, aby to vypadalo dobře. Výsledky jsou zpravidla žalostné. Pro nás samotné i pro ty, kdo nám byli svěřeni. Krize postmoderní společnosti je velkou měrou způsobena tím, že tato společnost staví na podvodu. Tvrdí se, že všechno je jedno, že pravda má mnoho tváří, že k ní existuje mnoho přístupů. Víme sice dobře, že to není a nemůže být pravda, protože to by znamenalo pochybovat o samotném Hospodinu a řádu stvoření. Přesto se tohoto šálení velmi často zúčastňujeme a dáváme tím okolnímu světu znát, že vlastně nic proti těmto praktikám nemáme. A to je jistě špatné.
Nedopusť, Hospodine, abychom přijali morální hlediska, která nám nutí svět. Posilni nás, abychom si byli vždy vědomi, jaké jsou tvé požadavky a přikázání.

Mt 13,24-30 * Ř 8,31b-39 * Iz 55,6-13

Čtení na 31. prosince v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.