Úterý 27. července

Toto praví Hospodin, tvůj vykupitel, který tě vytvořil v životě matky: Já jsem Hospodin, já konám všechno: sám nebesa roztahuji, překlenul jsem zemi. Kdo byl se mnou?
Iz 44,24


Je jediný Bůh Otec, od něhož je všecko, a my jsme tu pro něho, a jediný Pán Ježíš Kristus, skrze něhož je všecko, i my jsme skrze něho.
1K 8,6


Zrození života je Božím darem. Jsme zrozeni a současně Hospodinem stvořeni. Tak je naším nebeským Otcem. Vše mu můžeme svěřit. Má na mysli naše blaho. Vykupuje nás ze zkázy obětí nejvyšší – smrtí svého Syna Ježíše, který nás vede ze smrti do života – tak jako i on byl vzkříšen k životu. Věříš tomu? Dnes má svátek Věroslav – slavící víru. Kdo věří, má život věčný, říká Ježíš. Není ale víra jako víra. Často je zaměňována s pověrou. Víra je živý vztah, ne doktrína. A je to vztah plný lásky. Láska je opakem sebestřednosti. Ne my, ale Bůh stvořil tento svět a nás v něm. A poslal nám svého Syna, aby nás naučil vděčnosti, lásce a obětavosti.
Pane, dej, ať dnes slavíme se všemi Věroslavy víru, která nás vede k vděčnosti, lásce a obětavosti pro druhé.

L 6,27–35 * Sk 25,1–12

Čtení na 27. července v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.