Pátek 26. července

Co rozboří, nikdo nezbuduje, zavře dveře za někým a otevřít je nelze.
Jb 12,14


Ježíš mu řekl: „Můžeš-li! Všechno je možné tomu, kdo věří.“ Chlapcův otec rychle vykřikl: „Věřím, pomoz mé nedověře.“
Mk 9,23–24


Náš Pán a Spasitel svěřil své církvi dobrou zvěst o odpuštění hříchů, pokoji a životu věčném. Své církvi svěřil také prostředky milosti, kterými Spasitel světa přichází k lidem. Radujme se tedy, když slyšíme Boží slovo. Vděčně přistupujme k útěšné zpovědi a odcházejme v pokoji po odpuštění svých hříchů. Dychtivě spěchejme ke kříži, abychom se setkali se svým Vykupitelem pod způsobou chleba a vína, a odcházejme z tohoto setkání posilněni ve víře a v jistotě života věčného. Avšak dejme si pozor, abychom se nad Kristovým křížem nepohoršili. Spasitel světa chce zachránit všechny, avšak někteří se nad křídly jeho ochrany pohorší, prostředky milosti pohrdnou. Takovým pak zůstanou jejich hříchy neodpuštěny a dveře na svatební hostinu věčného života zavřeny.
Pane, dej mi Ducha svatého, abych se utíkal ke tvému kříži a aby mé srdce prahlo po tvé milosti. Daruj mi víru, abych se nad tvým křížem nepohoršil. Daruj mi pokoru, abych přijal tvoji lásku a ochranu pod křídly tvého vykoupení. A daruj mi, Pane, jistotu, že i kdyby se celý svět bořil a zavřel mi všechny své dveře, nikdo a nic mě neodtrhne od tvé lásky a tebou vykoupené spásy.

Ef 4,25–32 * Mk 4,1–9

Čtení na 26. července v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.