Středa 9. března

Jako nová nebesa a nová země, které učiním, budou stát přede mnou, je výrok Hospodinův, tak nepohnutelně bude stát vaše potomstvo a vaše jméno.
Iz 66,22


Zbuduji svou církev a brány pekel ji nepřemohou.
Mt 16,18


Pevné a stálé, tedy spolehlivé, prý není nic z toho, co tu ve světě máme jako hotovou věc. Hospodin oznamuje, že teprve to, co připravuje jako nové, bude trvalé, spolehlivé: nová nebesa a nová země - prostor k tomu, aby Bůh byl novým způsobem s lidmi, které si k tomu vybral už dávno. Potomstvem dávného Izraele jsou ti, kdo mu věří a snaží se ve světě uvádět ve skutek jeho vůli. Nesou jméno, ve kterém Hospodin zjevuje svou blízkost: jméno Ježíše Krista, jemuž je svěřena vláda nad nebem i zemí. V důvěře k Božímu slovu a následování Pána Ježíše se spoléháme na to, co přetrvá z naší přítomnosti do Hospodinovy budoucnosti.
Lidem, kterým se uzavírá čas jejich pobytu ve světě, otevírej, Bože, pohled ke tvému novému stvoření; vždyť i to je dar, který ještě máme přijmout.

J 15,9-17 * J 15,18-16,4

Čtení na 9. března v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.