Úterý 30. července

Král tím byl velice potěšen a poručil, aby Daniela vytáhli z jámy. Daniel byl tedy z jámy vytažen a nebyla na něm shledána žádná úhona, protože věřil ve svého Boha.
Da 6,24


Neztrácejte proto odvahu, neboť bude bohatě odměněna.
Žd 10,35


Každý z nás si jistě ve svém životě vzpomene na chvíli, kdy si podobně jako Daniel připadal obrazně řečeno jako v jámě lvové. V takové chvíli má člověk pocit ohrožení s tzv. tunelovým viděním, cítí se ztracený, bezmocný, přepadá ho pocit úzkosti, strachu, obav. Daniel tyto pocity proměňuje. Ví, že Bůh je s ním, a tak se mu nemůže stát nic zlého!
Kolikrát se z Písma dozvídáme, jak lidé zamýšlejí s někým něco zlého, ale Bůh s takovým člověkem zamýšlí dobré (např. Josef a jeho bratři). Brzy se to zlé Božím zásahem promění v dobré. Je zprubována víra člověka a na takovém příběhu je ukázán i Boží záměr a Boží ochrana. Poselství dnešních textů nás vysílá na cestu životem. Bůh po nás chce, abychom neztráceli víru, která nás vyzbrojuje odvahou do všech trápení i všech jam a výmolů tohoto světa.
Pane, dej, ať i v nejtěžších chvílích a zkouškách našeho života nezapomínáme na tvé slovo, na tvou otevřenou náruč, která nás přijme do své ochrany, kdykoli o to poprosíme. Pane, děkujeme ti za vše, co od tebe máme. Amen.

Ez 3,16-21 * Sk 26,24-32

Čtení na 30. července v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.