Pondělí 29. července

Tu uslyšeli hlas Hospodina Boha procházejícího se po zahradě za denního vánku. I ukryli se člověk a jeho žena před Hospodinem Bohem uprostřed stromoví v zahradě.
Gn 3,8


Nic není skrytého, co jednou nebude zjeveno, a nic utajeného, co by se nepoznalo a nevyšlo najevo.
L 8,17


Člověk se ve svém životě častokrát rozhoduje, zda učiní to či ono. Každý z nás má svobodnou vůli a tak má velikou možnost rozhodovat se pro dobré, ale také pro zlé. Boj se zlem, se zlými skutky, je trvalým bojem každého člověka. Selhání Evy a Adama je selháním každého z nás. V Kristu a v jeho smrti za nás můžeme znovuprožívat naši smrt hříchu. V jeho vzkříšení můžeme vidět vzkříšení dobra v nás samých a uvědomění si toho, že jsme také schopni konat dobro!
Rozhodnutí k dobrému životu však nemáme dělat ze strachu před věčným zatracením, ale proto, že chceme proměnit k lepšímu sami sebe a tím i tento svět. Vnitřním motivem pro tuto změnu nemůže být strach z věčného zatracení, ale láska k druhým lidem, která má proměnit nejen nás, ale i naše blízké, společnost a celý svět. Není nic jednoduššího než začít právě v tuto chvíli!
Pane, dej nám sílu, abychom odolávali pokušení a hříchu světa. Dej, abychom ve svých slovech a činech byli nositeli klidu a pokoje, nikoli svárů, hádek a nenávisti. Amen.

1Kr 3,16-28 * Sk 26,1-23

Čtení na 29. července v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.