Sobota 30. července

Člověče, bylo ti oznámeno, co je dobré a co od tebe Hospodin žádá: jen to, abys zachovával právo, miloval milosrdenství a pokorně chodil se svým Bohem.
Mi 6,8


Dal jsem vám příklad, abyste i vy jednali, jako jsem jednal já.
J 13,15


Mnozí nás přesvědčují, že Bůh je jedno velké tajemství. Jeho vůle je skrytá, nelze o ní vlastně nic vědět a říci. Snad mé nitro nabízí jakési vnitřní puzení a každý to může vidět jinak. Může. Jen se pak ptejme: Je to ještě onen Bůh Izraele a Ježíše Krista? Tady však zní jedno zcela jasné a nedvojznačné slovo: Bylo ti oznámeno, co je dobré a co od tebe Hospodin žádá. Bude stačit jednou si to přečíst a můžeš říci: "Však vím, co je právo, milosrdenství a pokora"? - Tak to je dobře. Ale podívej se ještě i na Ježíše Krista. Nevzdal se on svých práv, aby zachránil druhé? Nekonal milosrdenství i tam, kde z toho nic neměl? Neprojevil svou pokoru a poslušnost vůči Bohu tak, že ač mohl zůstat nahoře, šel dolů a stal se služebníkem všech?
Děkujeme ti, Bože, že nemusíme pracně tápat a pátrat, co je dobré a co se ti líbí, protože jsi nám to ukázal ve svém Synu.

L 12,42-48 * Mk 5,35-43

Čtení na 30. července v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.