Sobota 4. června

Domu judskému však budu milostiv. Zachráním je skrze sebe, Hospodina, jejich Boha; nezachráním je lukem, mečem a válkou, koni a jezdci.
Oz 1,7


Nezáleží tedy na tom, kdo chce, ani na tom, kdo se namáhá, ale na Bohu, který se smilovává.
Ř 9,16


V Ježíši Kristu nás Hospodin nezachránil válkou a násilím, ale slabostí, pokorou a potupnou smrtí. Tak často na to církev v minulosti zapomínala a sahala po luku a meči, aby prosazovala Boží království na zemi. Ani dnes nám není úplně po chuti, jak Bůh jedná ve světě. Zdá se nám, že je příliš slabý a bezmocný vůči zlu. Občas si přejeme, aby si Bůh povolal nového Samsona či Gedeóna, osvobodil týrané a pronásledované a potrestal nebo rovnou zničil všechny zločince a diktátory. Bůh jistě zachraňuje také dnes, ale často jinak, než bychom chtěli. Jeho spása jde cestami pokoje, lásky a odpuštění. Jeho zbraní je jeho proměňující a napřimující slovo.
Pane Ježíši Kriste, nerozumíme tomu, proč je ve světě stále tolik bezpráví a nepokoje. Přece však doufáme ve tvé vítězství nad zlem a zmarem.

Jon 1,1-16 * 1K 15,12-19

Čtení na 4. června v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.