Pátek 3. června

Vždyť i vrabec přístřeší si najde, vlaštovka si staví hnízdo u tvých oltářů, aby svá mláďata zde uložila, Hospodine zástupů, můj Králi a můj Bože!
Ž 84,4


Nejste již tedy cizinci a přistěhovalci, máte právo Božího lidu a patříte k Boží rodině.
Ef 2,19


Pohleďte na nebeské ptactvo, nabízí se říci spolu s Ježíšem. Třebaže nikdy nečetlo Bibli, přece toho ví (nebo aspoň cítí) o Hospodinu hodně. Když se člověk stane dospělým, začne uvažovat o tom, že by se měl usadit - nebo řečeno ptačí terminologií: založit hnízdo. V dnešní době je to poměrně těžké. Stále nás něco nutí být v pohybu a na nic se nevázat. Flexibilita je pokládána za jednu z nejvyšších hodnot. Protože věříme, že máme občanství v nebesích, nemusíme naštěstí na svých pozemských domovech ulpívat. Ale bezdomovci přesto nejsme. Bůh sám je naším útočištěm, ať jsme kdekoli. A také útočištěm celého stvoření, vrabce a vlaštovky nevyjímaje.
Pane Ježíši Kriste, prosíme, vyváděj nás z falešných jistot, které si tu na zemi budujeme, a přiváděj nás zpět na cestu domů k našemu nebeskému Otci.

Jr 20,7-11 * 1K 15,1-11

Čtení na 3. června v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.