Sobota 5. března

Já jsem však řekl: "Nadarmo jsem se namáhal, svou sílu jsem vydal pro nicotný přelud." A přece: U Hospodina je mé právo, můj výdělek u mého Boha.
Iz 49,4


S Božím královstvím je to tak, jako když člověk zaseje semeno do země; ať spí či bdí, v noci i ve dne, semeno vzchází a roste, on ani neví jak. Země sama od sebe plodí nejprve stéblo, potom klas a nakonec zralé obilí v klasu.
Mk 4,26-28


Do současné řeči se nám z angličtiny někteří pokoušejí zavést prapodivné slovo "lúzr". Přes tu prapodivnost by myslím označovalo právě to, co o sobě před chvílí říkal starozákonní prorok. V Boží službě si tehdy připadal, jako by jeho usilování nikde pro nikoho nic neznamenalo. Přiznal to sobě i svým posluchačům. Věděl ovšem, jak naléhavě bude dál záležet na tom, že o něm rozhoduje Hospodin Bůh. Má první i poslední slovo. Uplatňoval je dávno před prorokovým narozením a bude je uplatňovat daleko za obzorem lidského úspěchu a neúspěchu. Boží povolání se v našem světě setkává s přijetím i odporem, ale jeho výsledek vyměřil Bůh jako mnohem větší, než zatím kdo z nás dovede vyslovit.
Bože, skloň se k lidem, jimž se zdá, že v životě prohrávají; vždyť jsi je pozval, aby získali život s tebou v Kristu Ježíši.

Ga 6,(11-13)14-18 * J 14,27-31

Čtení na 5. března v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.