Čtvrtek 5. září

Veď mě cestou své pravdy a vyučuj mě, vždyť jsi Bůh, má spása, každodenně skládám svou naději v tebe.
Ž 25,5


Ježíš mu odpověděl: "Já jsem ta cesta, pravda i život. Nikdo nepřichází k Otci než skrze mne."
J 14,6


Všichni máme své učitele, ať už vědomě nebo nevědomě. Děti napodobují své rodiče a kamarády, v dospělosti pak mluvíme spíše o tom, že nás ten druhý inspiruje. Ježíš se nám nabízí jako učitel a rádce, cesta, pravda a život. Nemyslím, že rozhodnutí pro Krista jako životního učitele je rozhodnutí jednoduché. Kristovská cesta k životu nemusí být vždy lákavá. Leckdy není lehké Kristu porozumět a ztotožnit se s jeho pohledem na svět. Svými slovy i činy uváděl Kristus mnohé lidi do rozpaků. Přesto jsou tu generace těch, kteří se modlili podobně jako žalmista: "Vyučuj mě, vždyť jsi Bůh, má spása." Jdeme životem jen jako poutníci, kteří nevidí za zatáčku. Nejsme schopni dohlédnout za kopec, na jehož vrcholek se právě škrábeme. Na čí zkušenost, doporučení, radu vsadíme svůj život, je otázka víry. Naši otcové a matky ve víře nám zanechali v Písmu svědectví, že přes všechna úskalí a těžkosti jsou Boží cesty darem života a vedou k životu.
Otče náš nebeský v Ježíši Kristu, veď nás svým Duchem. Uč nás moudrosti, vždyť jsi náš Bůh, naše spása a náš život. Amen.

1Pa 29,9-18 * Neh 2,1-20

Čtení na 5. září v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.