Čtení na 5. ledna 2015

Klaním se ti před tvým svatým chrámem, tvému jménu vzdávám chválu za tvé milosrdenství a za tvou věrnost; svou řeč jsi vyvýšil nad každé své jméno.
Ž 138,2


Otče náš, jenž jsi v nebesích, buď posvěceno tvé jméno.
Mt 6,9


Každý den předstupujeme před Boží tvář, každý den se probouzíme, abychom naplňovali své poslání, které jsme přijali při našem křtu. Každý den se máme pokoušet sdělovat lidem kolem nás to, co jsme prožili s Hospodinem, předávat zkušenost života z víry v obětujícího se ukřižovaného a vzkříšeného Krista.
Žalmista vzdává celým svým srdcem chválu Hospodinu, uvědomuje si Boží milosrdenství i jeho věrnost. Bůh je s námi i ve chvílích, kdy na něj zapomínáme.
Den před svátkem Zjevení Páně si připomínáme Hospodinovo otcovství k nám i k jeho Synu, k Ježíši. Hospodin je náš milostiplný Otec, kterému celým svým srdcem i myslí vzdáváme chválu.
Děkujeme ti, Pane nebes a země, že se k nám skláníš jako milující Otec, který rozumí životu svých dětí. Vzdáváme, Pane, slávu tvému jménu a společně s církví na celém světě voláme: "Svatý, svatý, svatý Hospodine zástupů!"

Gn 9,12-17 * Gn 1,26-2,4a

Čtení na 5. ledna v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.