Středa 7. srpna

Bázeň Hospodinova jest cvičení se moudrosti.
Př 15,33 (K)


Protože svět svou moudrostí nepoznal Boha v jeho moudrém díle, zalíbilo se Bohu spasit ty, kdo věří, bláznovskou zvěstí.
1K 1,21


Člověk je tvor bázlivý. Máme sklony k různým strachům. Proto nás Pán Bůh v Bibli mnohokrát vyzývá: Neboj se! Neboj se lidí, neboj se okolností, neboj se budoucnosti, neboj se o svůj život a tak dál. Nežij ve strachu, ale žij v bázni před Bohem. Je to právě bázeň před Bohem, která nás osvobozuje od všech našich strachů, protože soustředí naši pozornost na Boha, který je vládcem celého vesmíru a má všechno dění ve svých rukou. Tato bázeň Hospodinova nás zároveň vede k úctě a respektu vůči Boží autoritě. Bereme Pána Boha a jeho slovo vážně. Žel, mnozí lidé dnes žijí ovládáni různými strachy, ale bez bázně před Hospodinem. A to se týká i nás, křesťanů.
Hospodine, náš nebeský Otče, daruj nám pravou bázeň před tebou. A dodej nám odvahu, víru a naději, abychom se nebáli toho, čeho se bát nemusíme.

J 4,19–26 * Mk 6,7–13

Čtení na 7. srpna v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.