Pondělí 6. března

Ale Rút jí odvětila: "Nenaléhej na mne, abych tě opustila a vrátila se od tebe. Kamkoli půjdeš, půjdu, kdekoli zůstaneš, zůstanu. Tvůj lid bude mým lidem a tvůj Bůh mým Bohem."
Rt 1,16


Nejste již tedy cizinci a přistěhovalci, máte právo Božího lidu a patříte k Boží rodině.
Ef 2,19


Před námi je fragment z krásného biblického příběhu o Rút. Četli jsme dnes jednu z ústředních výpovědí této knihy: "Kamkoli půjdeš, půjdu, kdekoli zůstaneš, zůstanu. Tvůj lid bude mým lidem a tvůj Bůh mým Bohem." Já v tomto zvolání slyším obrovskou inspiraci. Tak, jak se rozhodla samotná Rút, měli bychom se rozhodnout i my. Ježíš nás zve do své rodiny a je jen na nás, jestli zvoláme to, co Rút, nebo se k němu obrátíme zády a půjdeme svou vlastní cestou. Každý den je plný nových výzev a nelehkých rozhodnutí. Pokud ale již ráno proneseme tato rozhodná slova, celý den budeme chtít Ježíše následovat. A to i v situacích, které nebudou lehké, kdy se nám do cesty postaví různé překážky a nástrahy. Na samém počátku ale musí být ono rozhodné odhodlání.
Pane Bože, prosíme tě, abychom měli odvahu vyrazit na cestu, když je to od nás požadováno, a sílu překonat všechny nástrahy, které nás na této cestě potkají.

2Te 3,1-5 * Lv 1,1-9

Čtení na 6. března v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.