Čtení na 2. listopadu 2015

Budete mě hledat a naleznete mě, když se mne budete dotazovat celým svým srdcem. Dám se vám nalézt, je výrok Hospodinův.
Jr 29,13-14


Opět vám pravím, shodnou-li se dva z vás na zemi v prosbě o jakoukoli věc, můj nebeský Otec jim to učiní.
Mt 18,19


Oba výše uvedené texty hovoří o modlitbě, resp. o tom, jak by naše modlitby měly vypadat, na co by měly být zaměřeny. V textu z Jeremjáše nás Bůh vybízí, abychom jej hledali celým srdcem. Bůh se před nikým neskrývá, ale také se nikomu nevnucuje. Zjevuje se upřímně hledajícím. Máme opravdovou touhu po Bohu? Jsou naše modlitby zaměřeny na hledání, poznávání Boha? Přibližují nás naše modlitby k Bohu? V Matouši nám pak Ježíš zaslibuje vyslyšení modliteb, pokud se dva shodnou na stejné prosbě. Ke shodě dvou lidí na jedné prosbě může dojít, pokud alespoň jeden z nich neprosí za sebe a své zájmy. Myslíme ve svých modlitbách na druhé, přinášíme Bohu jejich problémy a starosti?
Pane Ježíši, děkuji ti za dar modlitby. Proměňuj prosím mé srdce, aby moje modlitby byly zaměřeny na tebe a na mé bližní, nikoliv na mě a moje sobecké zájmy.

Oz 12,1-7 * Jb 42,1-6

Čtení na 2. listopadu v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.