Čtvrtek 29. srpna

Hospodin ti otevře svou štědrou pokladnici, nebesa, aby v pravý čas dal tvé zemi déšť a požehnal každé práci tvých rukou. Budeš půjčovat mnohým pronárodům, ale sám si nebudeš muset půjčovat.
Dt 28,12


Abyste byli syny nebeského Otce; protože on dává svému slunci svítit na zlé i dobré a déšť posílá na spravedlivé i nespravedlivé.
Mt 5,45


Neznáme den ani hodinu, kdy přijde Den Páně a nevíme přesně, kdy budeme vydávat počet ze svého díla a života. Chystáme-li se něco dělat, vytvořit, uskutečnit, žádáme Pána, aby tomu požehnal, v naději, že se dílo zdaří. A když se dílo nezdaří, někdy si myslíme nebo říkáme: Nebylo to požehnané. Ale Pán třeba žehná až na konci, není přece závislý na čase a jeho běhu. Někdy se naopak stane, že uděláme něco, co se nám zdá nepromyšlené, nevhodné, nemístné, ale pak najednou vidíme, že to bylo to nejlepší, co se mohlo stát. Svět tomu říká 'šťastná náhoda' a Bůh ho nechává to říkat - chce zůstat ve skrytosti. Požehnání přichází až potom, co lidské ruce něco učiní, a Pán žehná až nakonec a tomu, čemu chce. To proto, abychom, ani bohabojně, nestřádali 'do svých pokladnic' dobrých skutků, ale uchovali si spásné napětí a naději plodící nejistotu nad tím, jak to s námi vlastně dopadne.
Bože, naše veškeré bohatství a požehnání je uloženo ve tvé pokladnici, kterou jednou otevřeš; ať tento závdavek a naděje pramenící z této naší víry jsou jediným zdrojem naší snahy o dobrý život a dobré dílo v tomto světě. Amen.

Sk 4,32-37 * Ezd 5,1-17

Čtení na 29. srpna v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.