Pondělí 26. února

Neboť oči Hospodinovy obzírají celou zemi, takže se mohou vzchopit ti, jejichž srdce je cele při něm.
2Pa 16,9


Kéž osvítí váš vnitřní zrak, abyste viděli, k jaké naději vás povolal, jak slavné je bohatství jeho dědictví mezi svatými a jak nepřekonatelně veliká je moc, jejímž mohutným vlivem působí vůči nám věřícím.
Ef 1,18.19 (B21)


Jako by onen vnitřní zrak, o kterém apoštol mluví, byl něčím, co je klíčové v praktickém životě. A vskutku je tomu tak, protože když vidíme tímto zrakem, vidíme úžasné věci. Vidíme, cítíme a zároveň prožíváme. To znamená, že tento vnitřní zrak není pouhou vizualizací věcí. Je to podobné imaginativnímu zraku a zároveň je to prožitkem srdce, emocí doslova celé živé bytosti, tak vnitřní zrak otevírá dokořán nepředstavitelné. A v tu danou chvíli se při tajuplném setkání člověk uzdravuje, stává se bohatým, plným, šťastným, jeho mysl přejímá realitu Božího stvoření. V této plnosti zapomene na realitu zlomeného lidství, kterou měla jeho mysl před chvílí.
Otče náš, pomoz nám vstoupit do meditativního prostoru, ve kterém onen zrak u sebe znova objevíme a budeme opravdu uzdraveni.

Ga 6,11–18 * Ex 7,14–25

Čtení na 26. února v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.