Pátek 12. ledna

Jsem na zemi jenom hostem.
Ž 119,19


Víme přece, že bude-li stan našeho pozemského života stržen, čeká nás příbytek od Boha, věčný dům v nebesích, který nebyl zbudován rukama.
2K 5,1


Když k někomu přijdu poprvé na návštěvu, upoutají můj zrak tituly knih v knihovničce. Dvořím se ušlechtilosti hostitele anebo jeho dobrodružné povaze. Zjišťuji, co máme společného. Jako bych s ním strávil nejeden literární večer, proputoval skryté kouty země, zákruty lidských duší. Miluji i obrazy na stěnách, fotografie, plakáty, mapy. Hostitel mě zve nejen na několik slov a hrnek čaje, předestře mi i barevnou paletu svého života. Bez mnoha slov znám příčinu jeho prošlapaných škorní, bezesných nocí. A to ještě ani není na stole přislíbené pohoštění, nepadlo ještě ani slovo.
Bůh nás také pozval k sobě, předestřel nám svou knihovnu i tváře svých milovaných. Dosud ještě kalich nedolil, chléb nedolámal, a přece jsme jím cele fascinováni. Náš Bůh!
Stvořiteli, Pane, děkujeme ti, že jsi ve své štědrosti až dosud nebyl skoupý!

L 12,49–53 * Mk 2,23–28

Čtení na 12. ledna v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.